Інтелектуальний батл визначив найсильніших юристів-консультантів

Новини університету

Національна олімпіада юридичних клінік з консультування клієнтів 2022 за темою «Договірне право у сфері спорту та розваг» зібрала студентів-клініцистів з усієї України. Захід проходив на базі Національного університету «Острозька академія» (м. Острог, Рівненська область). Олімпіада проводилась англійською мовою.

Команду юридичної клініки «Істина» Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ представляли здобувачки вищої освіти Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти Катерина Хмеленко та Аніта Калюжна. Підготували студентів пані проректор, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко та пані доцент кафедри загальноправових дисциплін, кандидат юридичних наук, доцент Олена Орлова.

Участі в олімпіаді передувало виконання відбіркового завдання: запис відеофрагменту інтерв’ювання клієнта, від знайомства до вільної розповіді. За результатами конкурсу було відібрано 7 команд з юридичних клінік закладів освіти України.

«Конкурс показав свою практичну цінність, адже він допомагає учасникам – майбутнім професійним правникам – підвищити власну майстерність при провадженні юридичної практики; розвинути аналітичні та комунікативні навички в роботі з клієнтом», – переконана директорка юридичної клініки ДДУВС Олена Орлова.

Знаковим є й те, що юридична клініка «Істина» Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ була єдиною командою з Дніпра та єдиним представником закладів вищої освіти системи МВС.

«Олімпіада – це можливість по-справжньому поринути у професійну атмосферу адвоката, адже суть цьогорічних змагань – надати юридичне консультування стосовно авторського права та права інтелектуальної власності. Особисто я була у захваті від самого процесу консультування, та власне від взаємодії зі своєю колежанкою-партнеркою», – зазначила Катерина Хмеленко.

 

 


560