Понад 100 експертів з різних країн долучилися до міжнародної конференції у ДДУВС!

Новини університету

Міжнародна науково-практична конференція на тему «Актуальні проблеми екстремальної та кризової психології» відбулася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Захід організований кафедрою психології та педагогіки ННІ права та інноваційної освіти. Участь у дискусії взяло близько 150 фахівців.

Серед учасників наукового заходу – представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Національної поліції України, Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області. Долучилися до обговорення актуальної для суспільства теми представники ДДУВС: відділення психологічного забезпечення, Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності, а також студенти.

Участь у конференції також взяли представники вітчизняних та зарубіжних закладів вищої освіти: Коледжу міжнародного бізнесу Університету Шаосін (Китай), Науково-дослідницького університету Департаменту науки про здоров’я (Малайзія), Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України (м. Київ), Університету «КРОК» (м. Київ), Запорізького національного університету (м. Запоріжжя), Національного університету «Запорізька політехніка» (м. Запоріжжя), Державної медичної академії післядипломної освіти (Білорусь), Львівського державного університету внутрішніх справ (м. Львів), Волинського національного університету імені Лесі Українки (м. Луцьк), Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка (м. Кропивницький), Національної академії Національної гвардії України (м. Харків), Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка (м. Чернігів), Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (м. Івано-Франківськ).

Захід відкрив ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко. Він зазначив, що робота конференції розпочата у зв’язку зі встановленням на міжнародному рівні нових геополітичних відносин, загостренням міжнародних конфліктів. Як зауважив очільник вишу, це потребує консолідації всього громадянського суспільства, а також прийняття суспільно значущих рішень шляхом їх обговорення на наукових платформах.

У рамках конференції з власними доповідями виступили практики зі Швейцарії. Так, про авторську програму з подолання стресів АБСР розповіли психотерапевт Гарольд Хааз, сертифікований лікувальний евритміст Теодор Хундхаммер та студентка базової лікувально-евритмічної освіти, (Швейцарія) Анастасія Боковець.

У ході пленарного засідання обговорювалися актуальні питання методологічних та науково-практичних проблем кризової та екстремальної психології: психічний стан людини у кризових та екстремальних ситуаціях та їх наслідки, діагностика, критерії та стратегії допомоги, психологічна допомога та самодопомога у кризових та екстремальних ситуаціях, психологічні аспекти соціальної роботи з кризовими станами тощо.

 

 


588