Акумулюємо почуття особистої відповідальності за долю держави та українського народу!

Новини університету

Молодіжний форум «Україна Єдина. Разом ми непереможні» об’єднав курсантів та студентів зі Львова, Маріуполя, Ніжина, Кривого Рогу та Дніпра. Захід проходив на базі Донецького державного університету внутрішніх справ. Його учасниками також стали представники ННІ права та інноваційної освіти ДДУВС.

У ході форуму здобувачі вищої освіти ознайомилися з основними історичними подіями становлення української державності. Мета заходу – формування у молоді відчуття приналежності до України, усвідомлення себе українцем.

Організатори переконані, подібні зустрічі акумулюють почуття особистої відповідальності за долю держави та українського народу, шанобливе ставлення до власної історії та історії представників інших національностей, що населяють країну.

Під час обговорень учасники дискутували на такі теми: «Національна єдність та культурне різноманіття: чи можлива взаємодія?», «Місце етнічних меншин в історії України», «Патріотичне та громадянське виховання: протиріччя чи взаємне доповнення?» тощо.

Студенти ДДУВС продовжили обговорення теми форуму на лекції професора кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Артура Маргулова. Основним кейсом заняття стали історичні аспекти україно-російських відносин.

Зупинилися і на питанні сучасної політичної ситуації в країні та світі. Лектор надав вичерпні відповіді на всі запитання студентів.

 

 


621