Молодь ДДУВС прослухала цикл лекцій від професора із США!

Новини університету

Цикл відкритих лекцій на тему «Вступ до корпоративного і комерційного права США» пройшов у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Запрошеним лектором став юрист «Kirkland & Ellis», професор School of Law Loyola University (Chicago) Джозеф Шорер.

Долучитися до занять мали змогу близько 60 викладачів, студентів та курсантів ДДУВС.

Цикл включав у себе 3 лекції. На першому занятті розглянули основні юридичні форми підприємств, що існують у США та в міжнародній практиці: приватне підприємство, корпорація, товариство з обмеженою відповідальністю та повне і командитне товариство.

Під час другого заняття приділили увагу більш повному розумінню аспектів функціонування корпорації. У рамках третьої лекції спікер презентував ключові кроки здійснення «капіталізації» цього виду власності.

Молодь закладу активно долучилася до англомовних дискусій щодо ключових лекційних питань, до того ж, формат лекцій передбачав активне залучення до обговорень слухачів.

Зокрема Джозеф Шорер висловив солідарність з народом України та зауважив, що йому дуже приємно зустрітися зі студентами, які продовжують навчання та прагнуть отримати нові знання незважаючи на ситуацію у державі. Він також подякував усім присутнім та закінчив цикл фрагментом молитви за Україну, що прозвучала в ефірі нью-йоркської телепрограми.

Зазначимо, що Джозеф Шорер має багатолітній досвід у сфері корпоративного права. Спікер був клерком Федерального судді США. Упродовж 16 років працював у юридичній фірмі в Чикаго і продовжує займатися правовою діяльністю. Серед його професійних досягнень – робота з фінансами, реструктуризацією та питаннями цінних паперів крупних корпорацій, що входять до списку Fortune 100 у США.

 

 


531