Волонтерський рух у ДДУВС: нові результати!

Новини університету

Координаційний центр «Я – волонтер» щодня активно працює на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

156 волонтерів займаються закупівлею та збором продуктів харчування, одягу, медикаментів, доставкою необхідного на блокпости, до об’єктів територіальної оборони, а також людям, які опинилися у складних умовах через активні бойові дії та російську агресію на території країни.

Так, студентка ННІ права та інноваційної освіти Орина Ковіненко разом зі своєю мамою допомагає тимчасово переміщеним особам, які прибули до Дніпра. Необхідні речі та дитячі іграшки вони розвезли до волонтерських центрів, які забезпечують потреби переселенців з інших областей.

Зокрема студентка плете маскувальні сітки, допомагає переселенцям у пошуку житла, займається логістикою у здійсненні благодійних платежів через відповідні організації на підтримку армії та постраждалих. Дівчина також є членом робочої групи волонтерського проєкту «Як захистити себе та свої права». Його мета – написання статей про актуальні новини законодавства з доступним роз’ясненням усіх положень та надання правових консультацій.

Курсантка Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Ілона Качан передала у дитячий садок, де перебувають діти переселенців, дитячі речі та книжки. Дівчина розповідає: волонтерською справою почала займатися ще з початку пандемії, коли люди похилого віку не мали змоги самостійно придбати собі ліки чи продукти харчування.

«Зараз наша країна переживає найтяжчі часи, адже триває війна. Я розумію, що ми як поліцейські маємо робити все від нас залежне, адже наша професія включає в себе допомогу та комунікацію з населенням. Ми повинні подавати приклад іншим, підтримуючи людей у тяжкий для всіх нас час. Я особисто допомагала товаришам з райвідділу. Невдовзі до мого селища почали приїздити тимчасово переміщені особи, і я підключилася до допомоги їм, адже вони зараз беззахисні», – зазначає курсантка.

Молодь Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ постійно долучається до волонтерської діяльності. Курсанти та студенти займаються розподіленням та відправкою гуманітарної допомоги, плетуть маскувальні сітки, готують їжу для військових, шиють балаклави тощо. Співпрацюють і з іншими волонтерськими організаціями.

У масштабному волонтерському русі також беруть участь представники Запорізького центру первинної професійної підготовки «Академія поліції». Зокрема допомагають із розвантаженням та сортуванням гуманітарної допомоги у Запоріжжі.

Провідний фахівець відділення забезпечення діяльності підполковник поліції Євгеній Бардін у свою чергу провів теоретичні заняття з вогневої і тактичної підготовки для 75 поліцейських Запорізької області.

 

 


429