Усе про віртуальні активи: чим був актуальний новий тренінг у ДДУВС?

Новини університету

Тренінг на тему «Віртуальні активи – нове поле правозастосовчої діяльності» відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

Цінними професійними знаннями із курсантами Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка та ДДУВС ділилися фахівці двох закладів.

Так, серед спікерів – перший проректор ЛДУВС Микола Карчевський, завідувач кафедри спеціальних дисциплін та домедичної підготовки Антон Кудінов, а також доцент кафедри організації правоохоронних та судових органів Максим Кривонос. До організації та участі у тренінгу зокрема долучилися представники ДДУВС: фахівці кафедри економічної та інформаційної безпеки, а також кафедри фінансових та стратегічних розслідувань. Запрошеним гостем заняття став завідувач лабораторії інформаційної безпеки Молдавської економічної академії Сергій Охрименко.

У рамках тренінгу курсанти під керівництвом досвідчених викладачів здійснювали транзакції віртуальних активів, визначали їхні фізичні та економічні ознаки, дискутували з приводу процесуальної форми вилучення криптовалюти. Окрім цього, мали змогу проаналізувати досвід правоохоронних органів країн Європи та США.

Зазначимо, що особливо актуальними нові професійні компетенції стали для тих курсантів ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції ДДУВС, які навчаються безпосередньо за прикладною орієнтацією «Стратегічні розслідування».

 

 


621