У ДДУВС вшанували жертв політичних репресій

Новини університету

«Ми згадуємо минуле, щоб не допустити повторення подібного в майбутньому» – саме під таким гаслом у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся захід, приурочений Дню пам’яті жертв політичних репресій.

Науково-педагогічними працівниками кафедри теорії та історії держави і права факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності було проведено тематичну лекцію для першокурсників.

Разючі факти про «Великий терор» в Україні навів доцент кафедри теорії та історії держави і права Владислав Саксонов. Він відзначив, що трагічні події в історії України, викликані насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, є болісними та скорботними для нашого народу, адже в роки масових репресій людські втрати в країні за різними даними становили щонайменше 4,4 мільйона осіб.

Також спікер наголосив на тому, що наслідками комуністичного терору в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, деформація суспільних зв’язків, руйнування традиційних ціннісних орієнтацій, поширення суспільної депресії й денаціоналізація.

У ході заходу курсанти мали змогу ознайомитися й з іншими трагічними фактами років репресій і диктатури. На завершення заходу присутні вшанували пам’ять про жертв політичних репресій хвилиною мовчання, висловивши переконання у тому, що подібні злочини проти людства не повинні повторюватись у майбутньому.

Нагадаємо, День пам’яті жертв політичних репресій був встановлений Указом Президента України у 2007 році для гідного вшанування пам’яті репресованих українців, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії нашої держави, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, та потому щороку відзначається в Україні у третю неділю травня.

 

 


363