Вибухотехніки у ДДУВС: заняття з мінної безпеки

Новини університету

Бінарне заняття за участю працівників управління вибухотехнічної служби ГУНП в Дніпропетровській області відбулося у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Курсанти вчилися правилам безпеки при поводженні з мінами та вибухонебезпечними предметами у разі їх виявлення.

Захід організований зусиллями науково-педагогічних працівників кафедри тактико-спеціальної підготовки. Експертами виступили заступник начальника управління вибухотехнічної служби підполковник поліції Валентин Петраску та інспектор лейтенант поліції Ігор Ткач.

У ході заняття особливу увагу було приділено сучасним видам вибухових предметів, а також алгоритмам дій поліцейського під час їх виявлення. Вибухотехніки наочно продемонстрували вибухонебезпечні предмети та описали їх тактико-технічні характеристики. Звернули увагу здобувачів на часі їх дії та площі враження у разі вибуху.

Офіцери поліції зазначили, що в умовах воєнного стану питання особистої безпеки під час виявлення фрагментів касетних боєприпасів, а також забезпечення безпеки цивільного населення набули особливої актуальності. Розглянули й питання надання першої медичної допомоги постраждалим від вибуху. На конкретних прикладах були проаналізовані випадки порушень заходів безпеки.

Організатори навчального заходу, переконані курсанти здобули нові знання та навички, що допоможуть їм орієнтуватися у небезпечних ситуаціях, що пов’язані із вибуховими засобами.

Насамкінець зустрічі експерти-вибухотехніки закликали молодь бути завжди обережними, дотримуватися їхніх порад та дбати про власну безпеку.

 

 


931