День науки у ДДУВС: щирі вітання, відзнаки та нагороди

Новини університету

Сьогодні, 20 травня, в рамках відзначення Дня науки у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулося нагородження працівників університету та здобувачів вищої освіти – переможців Конкурсу наукових робіт здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти закладів вищої освіти, що належать до сфери управління МВС України.

Привітав та вручив грамоти, дипломи науковцям ректор університету, доктор юридичних наук, доцент, Заслужений юрист України, полковник поліції Андрій Фоменко.

Грамотою Міністерства внутрішніх справ України нагороджено начальника науково-редакційного відділу, кандидата економічних наук Євгенію Коваленко-Марченкову, доцента кафедри криміналістики та домедичної підготовки, доктора юридичних наук, доцента, майора поліції Миколу Єфімова, доцента кафедри кримінального права та кримінології, кандидата юридичних наук, доцента Сергія Бабаніна та старшого викладача кафедри українознавства та іноземних мов Олександру Ковалевську.

Дипломи переможців та сертифікати учасників Конкурсу наукових робіт здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти закладів вищої освіти, що належать до сфери управління МВС України отримали студенти та курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Всього для участі у конкурсі закладами вищої освіти системи МВС України було надіслано 97 наукових робіт. За результатами оцінювання конкурсною комісією здобувачі вищої освіти університету отримали високі бали та посіли призові місця у загальному рейтинговому списку.

Учасників заходу привітала заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

«Наука рухає прогрес. Для Міністерства внутрішніх справ роль вчених сьогодні є надважливою. Нові наукові пошуки, досягнення, дослідження, висновки – це вагомий крок нашої боротьби за свободу та процвітання України. Сьогодні ви тримаєте відомчу науку, відомчі досягнення. Від вас, шановні науковці, залежить процвітання сфер держави та права, історії, соціології, психології, кібербезпеки та інших можливих напрямів діяльності відомства. Ви першими маєте знайти відповіді на всі можливі питання сьогодення, як приклад ефективної діяльності держави в умовах війни», – зазначила пані заступниця міністра.

В.о. директора Департаменту освіти, науки та спорту МВС Інна Ящук подякувала ректорам, керівникам структурних підрозділів, які підтримують науковий поступ закладів вищої освіти.

«Ми сприймаємо це свято як величезний обов’язок, що стосується формування нової еліти нашої країни. Міністерство внутрішніх справ, міністр Денис Монастирський, роблять все можливе, щоб підсилити системи закладів освіти відомства. Створюються умови, надаються шляхи та засоби для розвитку наукової спільноти наших установ», – сказала вона.

Ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко зазначив, що отримані за результатами конкурсу здобувачами вищої освіти нагороди є результатом неймовірних зусиль всієї університетської спільноти: «Тільки разом, об’єднавшись, спільними зусиллями ми рухаємо прогрес, досягаємо мети та приймаємо важливі рішення. Кожен на своєму місці ми наближаємо перемогу: якісним навчанням, якісними дослідженнями, якісним виконанням своїх функціональних обов’язків».

Ректор привітав присутніх з Днем науки, побажав творчого натхнення, прогресивних ідей та нових звершень. Після чого відбулася церемонія нагородження.

У номінації «Оперативно-розшукова діяльність та спеціальна техніка» диплом І ступеня отримала здобувач вищої освіти Навчально-наукового інституту заочного навчання та підвищення кваліфікації Яна Лазарєва (наукова робота «Використання технологій «OSINT» у протидії кримінальним правопорушенням: вітчизняний та закордонний досвід», науковий керівник – доцент кафедри оперативно-розшукової діяльності, кандидат юридичних наук, доцент Андрій Кисельов).

У номінації «Тактико-спеціальна та службово-бойова підготовка» диплом І ступеня отримала здобувач вищої освіти факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Єлизавета Вільхова (наукова робота «Особливості особистої безпеки поліцейських під час COVID-19», науковий керівник – доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки, кандидат юридичних наук, доцент Оксана Мислива).

У номінації «Кримінальний процес, криміналістика та судова експертиза» диплом ІІ ступеня отримала здобувач вищої освіти Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Анастасія Чечель (наукова робота «Особливості проведення допиту дітей, які постраждали або стали свідками домашнього насильства: національний та міжнародний досвід», науковий керівник – доцент кафедри кримінального процесу, кандидат юридичних наук, доцент Олена Солдатенко).

У номінації «Економічні науки» диплом ІІ ступеня отримав здобувач вищої освіти Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Олександр Криса (наукова робота «Тіньова економіка сьогодення: сутність, причини та наслідки», науковий керівник – професор кафедри фінансових та стратегічних розслідувань, доктор економічних наук, професор Юрій Паршин).

У номінації «Науки оборонної та безпекової сфери держави» диплом ІIІ ступеня отримала здобувач вищої освіти Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти Софія Бідняк (наукова робота «Теоретико-правова характеристика захисту прав і свобод людини та національної безпеки в умовах COVID-19», науковий керівник – проректор ДДУВС, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко).

У номінації «Конституційне та міжнародне право» диплом ІIІ ступеня отримала здобувач вищої освіти Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти Анастасія Мухай (наукова робота «Позитивна дискримінація та позитивні дії держави у захисті прав та свобод людини і громадянина: конституційно-правова характеристика», науковий керівник – проректор ДДУВС, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко).

Також сертифікати учасника наукового конкурсу отримали:

У номінації «Теорія та історія держави і права, історія політичних і правових учень, філософія права» здобувач вищої освіти Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти Уляна Шемет (наукова робота «Загальнотеоретична характеристика гарантій прав і свобод внутрішньо переміщених осіб в Україні», науковий керівник – проректор ДДУВС, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко).

У номінації «Адміністративно-правові науки» здобувач вищої освіти Навчально-наукового інституту заочного навчання та підвищення кваліфікації Яна Лазарєва (наукова робота «Насильство за ознакою статі: теоретичні та практичні аспекти правозастосування», науковий керівник – старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Микола Репан).

У номінації «Психологічне забезпечення» здобувач вищої освіти Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Аліна Лукомська (наукова робота «Адиктивна (залежна) поведінка як форма деструктивної (девіантної) поведінки», науковий керівник – доцент кафедри гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності, кандидат психологічних наук, доцент Інна Шинкаренко).

У номінації «Цивільно-правові та господарсько-правові науки» здобувач вищої освіти Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Дар’я Коляда (наукова робота «Реалізація норм права на материнство (батьківство) в Україні», науковий керівник – доцент кафедри цивільного права та процесу, кандидат юридичних наук, доцент Ольга Круглова).

У номінації «Соціально-гуманітарні науки» здобувач вищої освіти Навчально-наукового інституту заочного навчання та підвищення кваліфікації Анастасія Розуваєва (наукова робота «Особливості гендерних процесів в ісламських країнах азійського регіону в XXI ст.», науковий керівник – доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, кандидат історичних наук Ольга Ядловська).

У номінації «Інформаційні технології та кібербезпека» здобувач вищої освіти Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Аліна Лукомська (наукова робота «Організація відеоспостереження для боротьби з крадіжками на залізничному транспорті», науковий керівник – доцент кафедри економічної та інформаційної безпеки, кандидат технічних наук, доцент Андрій Гребенюк).

У номінації «Кримінальне право та кримінологія» здобувач вищої освіти Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти Катерина Вербицька (наукова робота «Особливості кримінальної відповідальності за сексуальне насильство», науковий керівник – доцент кафедри кримінально-правових дисциплін, кандидат юридичних наук Олександра Скок).

Вітаємо з перемогою учасників конкурсу та наукових керівників!

 

 


927