8 сотень сертифікованих бронежилетів виготовив викладач ДДУВС разом із однодумцями

Новини університету

З самого початку широкомасштабного вторгнення російських загарбників на територію України працівники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ активно долучаються до загального руху спротиву окупантам. У цьому матеріалі ми розповімо про одну з таких ініціатив.

Викладач кафедри фізичного виховання та тактико-спеціальної підготовки Максим Осняч, будучі у складі суспільної організації «АГОН», разом зі своїм братом Владиславом та адвокатом Сергієм Рибієм налагодили виробництво засобів індивідуального захисту.

800 якісних сертифікованих бронежилетів виготовили та передали на потреби української армії, поліції, СБУ, а також тероборони безкоштовно.

«Ідея виготовляти бронежилети для потреб бійців ЗСУ, сектору безпеки та оборони навіяна вимогами часу, адже попит на військову продукцію наразі високий і буде таким ще досить довгий час. За особисті кошти та кошти небайдужих дніпрян ми разом з однодумцями придбали метал Хардокс 500, нарізали його за розміром бронежилетів 5 класу. Офіційно провели відстріл, щоб захист був надійним і броня відповідала вимогам сертифікації. Далі в ательє замовили якісні плитоноски та розгрузки для бронежилетів», – розповів Максим Осняч.

Всі бронежилети повністю відповідають вимогам ДСТУ. На кожен є паспорт. Вага одного бронежилета з антирикошетом становить 9 кілограмів. Для виготовлення захисту використовували якісні сучасні матеріали та фурнітуру.

 

 


583