План дій узгоджено, вектори роботи визначено!

Новини університету

Засідання Ради молодих вчених відбулося у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

Привітала учасників заходу проректор, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко, яка відзначила рівень наукового потенціалу Ради молодих вчених та наголосила на пріоритетних напрямах подальшої роботи, серед них підготовка публікацій до наукових видань, які індексуються в наукометричних базах даних Scopus/WebofScience, проведення наукових досліджень спільно з іноземними науковцями, участь у науково-практичних заходах, наукових конкурсах, отримання свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір тощо.

Також особливу увагу приділено питанню щодо напрямів подальшої співпраці з Радою молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України.

Заступник голови Ради молодих вчених, доктор юридичних наук, доцент Віта Мороз виступила з доповіддю щодо напрямів діяльності Ради молодих вчених, в якій наголосила про необхідність забезпечення системи інформування молодих вчених та міждисциплінарну комунікацію, налагодження механізму взаємодії з міжнародними організаціями та волонтерськими структурами з метою напрацювання перспективних напрямів роботи за програмами підтримки науковців міжнародною спільнотою.

Про перспективні напрями міжнародної діяльності, участь у міжнародних конкурсах, проєктах на отримання грантів розповіла завідувач відділення міжнародних зв’язків Тетяна Чумаченко. Вона наголосила на тому, що наразі Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ активно співпрацює з міжнародними організаціями, установами, що сприяє консолідації з європейськими інституціями за програмами підтримки науковців.

У рамках дискусії акцентовано на забезпеченні та реалізації заходів, направлених на підтримку наукової роботи та створення сприятливих умов для кар’єрної та професійної науково-дослідної діяльності молодих вчених, сприяння становленню молодих вчених.

За результатами засідання були визначені та схвалені пріоритетні напрями подальшої роботи Ради молодих вчених Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

 

 


420