Згадуємо. Шануємо. Віримо у наших захисників!

Новини університету

Саме так у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшов День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Так, сьогодні для курсантів закладу влаштували тематичний захід.

Майбутні поліцейські переглянули документальний фільм «Україна у Другій світовій війні. Ціна перемоги».

Зокрема із курсантами поспілкувався науковий співробітник відділу історії України Дніпропетровського національного історичного музею імені Д. І. Яворницького Олександр Маринченко. Спікер акцентував увагу на ключових історичних фактах періоду Другої світової війни та на тому, яких трагічних втрат понесла у ті часи Україна.

«Поспілкувалися з гостем та переглянули фільм про долю України у Другій світовій війні: численні військові та цивільні втрати, геноцид проти низки національностей, депортація «ненадійних меншин», втрата промисловості та післявоєнний голод, – з цим довелося зіткнутися нашій країні тоді. Але ми пережили це і, доклавши титанічних зусиль, відновили мирне життя, яке зараз у нас знову хочуть відібрати. Саме тому, як на мене, тема вшанування пам’яті жертв війни в Україні зараз болюча та актуальна як ніколи», – зазначає курсантка ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Каріна Даваян.

Зазначимо, що саме 22 червня 1941 року розпочався новий етап Другої світової війни, який охопив всю територію сучасної України. На жаль, сьогодні ми знову відчуваємо біль втрати, який збільшується щодня, адже нашу країну знову намагаються знищити, а українську самоідентичність – розтоптати. Проте ми робимо все від нас залежне, кожен на своєму фронті, задля наближення такої жаданої перемоги України! Тож, схиляємо голови перед полеглими героями та віримо у наших захисників!

 

 


331