Тренінги для працівників апаратів судів України. У якості тренерів – викладачі ДДУВС

Новини університету

Науково-педагогічні працівники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ продовжують залучатися у якості тренерів до проведення семінарів для суддів та працівників апаратів місцевих загальних судів, а також територіальних управлінь Служби судової охорони. Основна мета таких заходів – удосконалення компетеційних навичок працівниками суду, національна та особиста безпека в умовах військової агресії проти України.

Наразі у Дніпровському регіональному відділенні Національної школи суддів тривають тренінги для суддів місцевих загальних судів за темою «Особливості розгляду окремих категорій справ про адміністративні правопорушення на транспорті». Як стало відомо зі слів тренера, старшого викладача кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Максима Шевякова, основна увага у ході таких занять приділяється проблемним питанням, пов’язаним з адміністративно-юрисдикційною діяльністю суддів.

У ході тренінгу для працівників територіальних управлінь Служби судової охорони Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Харківської, Полтавської та Сумської областей було акцентовано на особливостях виконання завдань співробітниками Служби судової охорони в умовах воєнного стану. Захід відбувся за ініціативи Дніпровського регіонального відділення Національної школи суддів. Проведення тренінгового заняття зумовлене необхідністю поглиблення знань і практичних навичок працівників судової охорони при здійсненні охорони правопорядку під час воєнних дій та безпеки життя працівників. Зокрема, під час обговорення зупинилися на особливостях та порядку огляду транспортних засобів, проїзду блок-постів, перевірки документів та застосування заходів забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення під час воєнного стану.

У якості тренера Максим Шевяков також долучився до проведення тренінгів, ініційованих Національною школою суддів України. Учасниками онлайн-заходу стали працівники територіальних управлінь Служби судової охорони у м. Києві, Київській, Вінницькій, Житомирській та Черкаській областях. У ході тренінгу розглянули основні правові поняття та характеристики правових визначень під час збройного конфлікту, зупинилися й на вимогах нормативно-правових актів, що регулюють правову природу воєнного стану. Окремо акцентовано на взаємодії органів та підрозділів Національної поліції зі Службою судової охорони.

«Національна та особиста безпека в умовах збройної агресії проти України» – за такою назвою відбувся онлайн-семінар для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів. У якості тренера Національною школою суддів України був запрошений професор кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Борис Логвиненко. Предметом обговорення стали наступні питання: гарантії прав і свобод громадян в умовах воєнного стану; практичні рекомендації на випадок захоплення або загрози захоплення суду; організація та проведення комплексу заходів щодо працівників апаратів судів у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Також увазі слухачів було презентовано інтерактивну лекцію щодо евакуації судів, органів та установ у системі правосуддя.

Окрім цього за участю лектора ДДУВС відбувся семінар для працівників територіальних управлінь Служби судової охорони у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Харківській, Полтавській та Сумській областях. Мета семінару полягала в удосконаленні компетенційних навичок працівниками Служби судової охорони задля подолання збройної агресії проти України. Зупинилися й на питаннях дотримання конституційних прав і свобод громадян в умовах воєнного стану, а також особливостях запровадження та реалізації заходів забезпечення правового режиму воєнного стану.

 

 


648