Представника ДДУВС вдруге призначено регіональним експертом ОБСЄ в Дніпропетровській області!

Новини університету

Триває плідна співпраця представників Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ із Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Так, першого проректора ДДУВС полковника поліції Олександра Юніна вже вдруге призначено регіональним експертом ОБСЄ в Дніпропетровській області у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Зазначимо, що Олександр Юнін увійшов до трійки експертів, яку відбирали серед претендентів по всій Україні.

Представник ДДУВС проводить експертні дослідження, направлені на практичну реалізацію Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення». Зокрема здійснює оцінку ключових ризиків безпосередньо для України.

Нагадаємо, що за результатами першого терміну роботи експертом було підготовлено понад 7 звітів та у складі робочої групи видано довідкову літературу, зокрема термінологічний словник, що включає в себе інформацію з відповідних міжнародних юридичних документів (конвенцій), національного законодавства, інформаційної та наукової літератури тощо.

Окрім цього, Олександром Юніним було підготовлено огляд щодо оцінки ризиків у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення у ряді країн: США, Франції, Швейцарії, Швеції та Японії.

 

 


428