Актуальні проблеми публічного управління та адміністрування обговорили за круглим столом

Новини університету

Тему державно-громадського партнерства у формуванні та реалізації публічної політики в умовах воєнного стану обговорили учасники ІІ Всеукраїнського круглого столу у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Захід започаткований кафедрою управління та адміністрування до Дня державної служби України з метою створення професійного майданчика для обговорення актуальних проблем публічного управління та адміністрування.

Участь у круглому столі взяли понад 60 представників органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування різних рівнів Дніпропетровської, Запорізької, Хмельницької, Київської областей та міста Києва, закладів вищої освіти, недержавних організацій з різних куточків України.

Відкрила захід проректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко, яка зауважила, що цей Всеукраїнський круглий стіл є продовженням циклу науково-практичних заходів, спрямованих на напрацювання нових ідей задля розвитку країни в такий складний період.

Особливості роботи обласної влади в умовах воєнного стану розкрили у своїх доповідях директор департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА Олена Кришень та начальник Управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради Лілія Гиренко.

Бачення академічної спільноти процесів трансформації механізмів державного управління презентували науковці Національної академії внутрішніх справ, Університету митної справи та фінансів, Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», Національного університету цивільного захисту України, Національного технічного університету «Львівська політехніка», Хмельницького національного університету та інших закладів вищої освіти України.

На законодавчі новели воєнного часу звернув увагу керівник практики вирішення цивільних спорів Адвокатського об’єднання «Mitrax», переможець всеукраїнського конкурсу «Адвокат року-2021» у номінації «Цивільне право» Юрій Бабенко.

Підсумовуючи результати круглого столу завідувач кафедри управління та адміністрування, доктор наук з державного управління, професор Сергій Шевченко наголосив на практичній спрямованості виступів сьогоднішнього заходу.

За результатами проведення заходу учасниками схвалена розширена резолюція з обговорюваних на заході питань.

 

 


751