Усім встати, суд іде! У ДДУВС пройшов залік у форматі судового засідання

Новини університету

У рамках підготовки до єдиного державного кваліфікаційного іспиту за спеціальністю «Право» на залікове заняття з магістрами Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ був запрошений суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська доктор філософії в галузі права Максим Таус.

Два в одному – практичне заняття та залік – такий захід для слухачів 2 курсу магістратури ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції ініціювала доцентка кафедри кримінального процесу Вікторія Рогальська.

Спілкування слухачів магістратури – майбутніх слідчих Національної поліції із представником суддівського корпусу відбувалося у спеціалізованій навчальній аудиторії університету «Зала судових засідань», яка відповідає усім встановленим вимогам і стандартам, та є придатною до проведення не лише модельних, а і реальних судових засідань.

У контексті підготовки слухачів магістратури до єдиного державного кваліфікаційного іспиту суддя спільно з представниками кафедри кримінального процесу зосередив увагу здобувачів вищої освіти на окремих питаннях здійснення судового провадження, особливостях видачі осіб, які вчинили кримінальні правопорушення (екстрадиції), а також на практичних аспектах досудового розслідування та судового розгляду в умовах воєнного стану.

Після проведених заходів на базі університету слухачі магістратури мали можливість відвідати реальне судове засідання в Ленінському районному суді м. Дніпропетровська, під час якого вирішувалося питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За словами науково-педагогічних працівників кафедри, набуті слухачами магістратури компетентності під час проведення подібних бінарних навчальних занять, допоможуть майбутнім слідчим в їх подальшому професійному становленні в слідчих підрозділах Національної поліції.

 

 


966