«Актуальні проблеми службово-бойової діяльності сил сектору безпеки та оборони України в умовах воєнного стану»

Новини університету

За такою назвою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася Регіональна науково-практична конференція.

Привітав учасників проректор, доктор юридичних наук, професор, генерал поліції III рангу Сергій Коміссаров, який наголосив, що проведення науково-практичного заходу має на меті актуалізувати ті виклики, з якими зустрічаються сили безпеки та оборони в умовах воєнного стану, винести на розсуд як наукової громадськості, так і досвідчених практиків проблеми забезпечення обороноздатності нашої країни, а також у результаті дискусії виробити окремі дієві шляхи її удосконалення.

З вітальними словами виступили також декан факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності, кандидат юридичних наук, полковник поліції Костянтин Бахчев та декан факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції, кандидат юридичних наук, майор поліції Сергій Балабан.

До участі у заході долучилися понад 300 учасників: науковці та практичні працівники складових сектору безпеки та оборони, представники органів державної влади, а також представники наукових установ із різних регіонів України.

Під час науково-практичної конференції учасниками були обговорені питання нормативно-правового та організаційного забезпечення службово-бойової діяльності, зокрема в умовах воєнного стану; особливості виконання службово-бойових завдань, зокрема в умовах воєнного стану; особливості підготовки особового складу сил сектору безпеки та оборони до виконання завдань за призначенням, надання домедичної допомоги постраждалим в умовах воєнного часу; взаємодія складових сектору безпеки та оборони в умовах воєнного стану.

Жваве обговорення викликали доповіді: Олександра Комісарова, професора кафедри забезпечення державної безпеки Київського інституту Національної гвардії України, доктора юридичних наук, професора, полковника; Сергія Бєлая, заступника начальника навчально-методичного центру – начальника відділу методичного забезпечення навчального процесу Національної академії Національної гвардії України, доктора наук з державного управління, професора; Сергія Федоряченка, доцента кафедри конструювання, технічної естетики і дизайну НТУ «Дніпровська політехніка», кандидата технічних наук, доцента; Євгена Бахчевана, т.в.о. завідувача кафедри тактико-спеціальної, вогневої та спеціальної фізичної підготовки Одеського державного університету внутрішніх справ, кандидата юридичних наук, майора поліції; Володимира Синенького, доцента кафедри ТСП факультету 3 Інституту з підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, кандидата історичних наук, полковника поліції; Антона Кудінова, завідувача кафедри спеціальних дисциплін та домедичної підготовки факультету № 1 Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка, кандидата юридичних наук, доцента, майора поліції; Сергія Гриненка, завідувача спеціальної кафедри № 1 Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидата юридичних наук, доцента; Ігоря Токаря, старшого інспектора тренінгового центру ГУНП в Луганській області, майора поліції; Алішера Мумінова, старшого викладача кафедри фізичного виховання, спорту і здоров’я Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького, Заслуженого тренера України.

Презентували свої виступи й науковці Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Завідувач навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем превентивної діяльності, кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник, майор поліції Олексій Бочковий розповів про мотивацію як фактор, що впливає на рівень та ефективність здійснення службово-бойової діяльності сил безпеки і оборони України.

Професор кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності, доктор юридичних наук, професор Роман Миронюк розповів про правові засади та реалії функціонування волонтерських організацій під час воєнного стану.

Про удосконалення рівня службово-прикладних єдиноборств правоохоронних структур розповів старший викладач кафедри спеціальної фізичної підготовки, кандидат юридичних наук Олександр Журавель.

 

 


1 260