У Дніпрі юнак потрапив під трамвай: на допомогу прийшли курсанти ДДУВС

Новини університету

Знали, як діяти з перших секунд: курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ надали домедичну допомогу підлітку, який потрапив під трамвай. Як все було – далі докладніше.

Курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Олексій Бабенко та Богдан Мігрін поверталися додому після занять: перебували у вагоні трамваю у момент, коли стався інцидент.

Хлопці розповідають: виявилося, компанія підлітків влаштувала забавки безпосередньо біля трамвайних колій. Один із хлопців навіть не помітив, як опинився перед трамваєм. Зреагувати просто не встиг.

Курсанти ДДУВС відразу збагнули: діяти треба швидко та професійно, адже люди навколо просто панікували та були абсолютно безпорадними. Богдан та Олексій попросили водія трамваю відкрити двері та побігли до постраждалого, який втратив свідомість. Один із курсантів викликав швидку, а інший спочатку перевірив пульс. Після цього юнак почав потроху приходити до тями та у стані шоку намагався підвестися на ноги. Проте курсанти чітко знали, що робити.

«Я перевів постраждалого у стабільне бокове положення та притримував голову. У натовпу, який зібрався навколо, запитав, чи є паперові хустинки, адже у хлопця була травмована голова, а з рани йшла кров. Із постраждалим ми постійно говорили, заспокоювали його. Він не міг повірити, що потрапив під трамвай. Через якийсь час помітив, що курсанти були у поліцейській формі, та запитав: «А ви що, з поліції?»», – розповідає Богдан Мігрін.

Хвилин через 10-15 на місце події прибули медики. Курсанти допомогли покласти постраждалого на ноші та перемістити його в авто швидкої. Залишалися на місці, щоби доповісти поліції про інцидент, а у друзів постраждалого взяли контакти його батька, аби мати змогу зв’язатися та дізнатися про стан юнака.

Курсанти зазначають: вчинили правильно, бо були впевнені у професійності своїх дій.

«Під час опанування дисципліни з домедичної допомоги ми отримали всі необхідні знання та навички, тому розуміли, що маємо робити у такій ситуацій. Ніяких сумнівів узагалі не виникало», – зауважив Олексій Бабенко.

Батько юнака, Дмитро Кагадій зустрівся із курсантами та передав керівництву закладу лист зі словами вдячності за якісну підготовку професіоналів та небайдужих громадян.

«Ви виховуєте не просто майбутніх працівників поліції, а людей з великим серцем, які врятували життя мого сина. Саме за такими курсантами – майбутнє нашої держави! Вірю, що курсанти вашого навчального закладу й надалі не будуть залишатися осторонь таких ситуацій. Вдячний вам!» – зауважив чоловік.

Зазначимо, що у постраждалого діагностували закриту черепно-мозкову травму та забій грудної клітини. Наразі його життю та здоров’ю нічого не загрожує.

 


336