Навчання під час війни. У ДДУВС тривають тренінги з порятунку життя

Новини університету

З початку повномасштабного вторгнення науково-педагогічні працівники кафедри криміналістики та домедичної підготовки Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ проводять практичні заняття з поведінки під час надзвичайних ситуацій воєнного часу та домедичної допомоги.

Зі слів викладачів стало відомо, вже пройшли відповідну підготовку працівники обласної прокуратури, ГУНП та УСР в Дніпропетровській області, ДСР НП України, а також Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками та цивільними особами.

Вправи з надання першої допомоги потерпілим в умовах бойових дій були відпрацьовані з освітянами Заводського та Дніпровського районів м. Запоріжжя у ході виїзного заходу.

Все частіше до безкоштовних занять долучаються представники цивільного населення, серед них студенти та викладачі університету. Фахові інструктори розповідають, разом із батьками на заняття приходять діти, вони теж вчаться доступним для них технікам та прийомам.

Безоплатні тренінги проходять щотижня на базі університету. За необхідності викладачі кафедри проводять виїзні заняття.

У ході майстер-класів слухачі відпрацьовують навички накладення турнікету та тампонади в незручних (труднодоступних) положеннях тіла потерпілого, самодопомоги та допомоги особам під час зупинки різних видів кровотеч, в тому числі критичних і вузлових. Опановують й основні прийоми евакуації.

Також на сучасних манекенах у спеціально облаштованому кабінеті слухачів вчать надавати допомогу при невідкладних станах.

Подібні заняття планують проводити в університеті й надалі. Усі охочі збільшити рівень своїх знань і вмінь із надання домедичної допомоги можуть до них долучитися.

 

 


426