Навчальний курс для тренерів-психологів «Israel Trauma Coalition»: ДДУВС долучається

Новини університету

У рамках Національної програми психічного здоров‘я та психосоціальної підтримки, ініційованої першою леді Оленою Зеленською, стартувало навчання для психологів МВС щодо основ самодопомоги та допомоги людям, які пережили сильну стресову подію у кризових ситуаціях. До заходу долучився ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко.

Тренінги проводяться за сприяння ізраїльської організації у сфері надання першої психологічної допомоги ITC – Israel Trauma Coalition. Активну участь у реалізації проєкту бере Міністерство внутрішніх справ України.

Захід відкрила заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко. Вона підкреслила актуальність першої психологічної допомоги в кризових ситуаціях. На думку посадовиці, досвід ізраїльських колег наразі критично необхідний Україні, бо наші люди зараз переживають ті травматичні події, які Ізраїль уже навчився професійно долати.

Начальниця відділу психологічного забезпечення Департаменту персоналу МВС України Ніна Лигун відзначила, що Національною програмою передбачено вдосконалення надання послуг з охорони психічного здоров’я та психологічної допомоги всім, хто її потребує або буде потребувати у майбутньому, а також оптимізацію навчання, підвищення кваліфікації, психологів, психотерапевтів, лікарів-психологів, психіатрів в Україні.

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ навчання за ізраїльською програмою розпочала психолог відділення психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення Олена Гура.

З її слів стало відомо, що курс довготривалий, вже розписаний розклад занять на вересень місяць. Ізраїльські тренери проводитимуть заняття з профільними фахівцями з України двічі на тиждень.

 

 


887