Протидія торгівлі людьми: у ДДУВС відбулися тематичні тренінги для майбутніх поліцейських

Новини університету

Цикл тренінгів, присвячених темі протидії торгівлі людьми в Україні, завершився у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

Учасники тренінгу – курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, факультетів превентивної діяльності та кримінальної поліції. Лекторкою виступила завідувачка відділення виховної, соціально-гуманітарної та культурно-масової роботи відділу кадрового забезпечення Наталія Карнаух.

Нагадаємо, 29 липня спікерка пройшла тренінг «Протидія торгівлі людьми в Україні. Національний механізм взаємодії суб’єктів», ініційований громадськими організаціями «Ла Страда-Україна» та «Регіональне об’єднання молоді» у рамках проєкту «Розбудова миру та подолання конфліктів в Україні – Крок вперед». Отриманими знаннями Наталія Карнаух ділилася зі здобувачами вищої освіти у позанавчальний час. Впродовж тижня провела три тренінгові заняття.

«Щороку мільйони людей у всьому світі потерпають від торгівлі людьми. Особливої актуальності ця проблема набула з початку повномасштабного вторгнення росії. В пошуках місць безпечного проживання з території України вимушені були виїхати більш ніж 5,5 млн українців. Тому сьогодні тема протидії торгівлі людьми потребує якомога більшого поширення та уваги», – сказала Наталія Карнаух у своєму вступному слові.

У ході тренінгів учасники опрацювали наступні теми: ситуація щодо торгівлі людьми в Україні та світі; основні причини та наслідки торгівлі людьми; види торгівлі людьми; національне та міжнародне законодавство щодо протидії торгівлі людьми; особливості ідентифікації постраждалих від торгівлі людьми та групи ризику. Більш детально зупинилися на розгляді питань, пов’язаних з особливостями надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми. Приділили увагу й темі національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Під час занять курсанти активно дискутували, висловлювали власну думку. У групах малювали так зване дерево причин та наслідків, де схематично відтворювали різні види злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми. Після чого презентували свої дослідження перед аудиторією.

Велика увага була приділена профілактиці випадків, пов’язаних з торгівлею людьми. Зокрема курсантам була доведена інформація щодо правил особистої безпеки людини, у тому числі під час її перебування за кордоном.

 

 


479