Тренінг-інтенсив з домедичної допомоги або як інструктори ДДУВС вчать рятувати життя

Новини університету

Домедичну допомогу в екстремальних ситуаціях продовжують опановувати всі охочі на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Переважно заняття проходять на спеціально обладнаному полігоні кафедри криміналістики та домедичної допомоги, втім не поодинокими є випадки, коли інструктори закладу освіти проводять виїзні тренінги.

Так, нещодавно азам долікарської допомоги вчилися члени добровольчої роти патрульної служби поліції особливого призначення «Січеслав».

Заняття проводила доцентка кафедри криміналістики та домедичної підготовки Ганна Бідняк. Вона приділяє увагу кожному учаснику та дає такі актуальні та необхідні сьогодні знання.

Це вже третє заняття для добровольців. У групі не більше як 20 осіб, щоб кожен учасник міг самостійно набути всіх навичок.

Алгоритми дій у кризових ситуаціях разом із представниками добровольчого батальйону також опановували цивільні особи, серед них були діти та підлітки.

Наразі команда кафедри вже організувала 28 безкоштовних тренінгів з домедичної допомоги. За цей час близько 400 людей навчилися, як треба поводитися в екстрених ситуаціях, щоб врятувати життя людині, що опинилася в небезпечному стані.

«Сьогодні, у час війни росіян проти України, особливо актуально мати навички надання невідкладної домедичної допомоги, коли кожен із нас може опинитися в зоні обстрілів, тому важливо бути готовим допомогти тим, хто поряд. І не просто знати теорію, а вміти це робити на практиці», – підкреслила Ганна Бідняк.

Слухачі зокрема відпрацьовують навички надання допомоги під час зупинки різних видів кровотеч, правила накладання турнікету, тампонади тощо. У ході заняття моделюються різноманітні ситуаційні задачі. Цикл тренінгів, який запропонували фахівці ДДУВС, охоплює вивчення алгоритму дій у секторі обстрілу, транспортування та укриття пораненого.

В.о. начальника штабу добровольчої роти патрульної служби поліції особливого призначення «Січеслав» Ігор Шевченко розповідає: близько 50 наших добровольців відвідали тренінги з домедичної допомоги, отримали цінні знання та навички.

Нагадаємо, що тренінг «Домедична допомога в екстремальних ситуаціях» проходить у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ щопонеділка о 10:00.

Для реєстрації телефонуйте:

+38 (0562) 31-72-53,

+38 (067) 892-69-26

Місце збору учасників тренінгу:

м. Дніпро, просп. Гагаріна, 26 (центральний вхід).


309