Крокуємо до перемоги – студенти ДДУВС розповідають про свій досвід волонтерства на війні

Новини університету

Здобувачі вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ активно долучаються до волонтерської діяльності з перших днів війни, серед них і третьокурсниця ННІ права та інноваційної освіти Маргарита Гладиш. Дівчина є волонтеркою молодіжного центру «Смарт», який у співпраці з міжнародними партнерами надає допомогу переселенцям та людям з інвалідністю.

На волонтерському посту Маргарита – один раз на тиждень, по 3-4 години на день. Щочетверга з 9 до 12 у будинку культури селища Слобожанське вона разом з однодумцями роздає гуманітарні пакунки від ООН.

Дівчина розповідає, у кожному ящику 12 кілограмів продуктів харчування: макарони, рис, консерви, олія. Такий пакунок може отримати кожен переселенець або місцевий мешканець з інвалідністю 1-3 груп один раз на місяць.

Волонтери перевіряють документи кандидатів на допомогу, заповнюють відповідні бланки, після чого видають гуманітарку. У липні та серпні харчові набори отримали майже 1800 осіб.

Разом з іншими членами молодіжної організації «Смарт» дівчина також активно допомагає ЗСУ. Так, на зібрані спільними зусиллями кошти волонтери купують каремати, спальники, тактичні рукавички, предмети гігієни, одноразовий посуд, ліки, їжу. Все це передають хлопцям на передову.

Коханий Рити Денис також зараз на фронті. Дівчина говорить, що дуже переживає за нього, а волонтерська робота якраз допомагає трішки відволікатися від тривожних думок.

«Якось два тижні не виходив на зв’язок. Нерви просто здавали. Аж раптом дзвінок, знайомий рідний голос, радість, хвилювання. І така довгоочікувана фраза зі слухавки: «Люба, привіт, ми звільнили, Ізюм!»», – розповідає вона.

Маргарита переконана, наші хлопці обов’язково звільнять всю Україну. Вже скоро. І тут сумніви просто зайві, адже у наших захисників – така надійна підтримка!

Ми пишаємося тим, що маємо таких студентів, які щиро вірять в нашу перемогу і знають, що на Україну чекає світле майбутнє.

 

 


251