«Вони віддають найцінніше»: як курсанти ДДУВС здають кров для військових

Новини університету

Здобувачі вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ вчергове здали кров для поранених воїнів ЗСУ. Акція із залучення донорів для надання медичної допомоги постраждалим проходила на базі Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова та Дніпропетровської обласної станції переливання крові.

Від початку війни здавання крові для потреб лікарень, де медичні працівники рятують життя та здоров’я захисників України, стало почесною місією для викладачів, курсантів та студентів ДДУВС. Про це стало відомо зі слів ректора закладу освіти полковника поліції Андрія Фоменка.

Так, сьогодні, 4 жовтня, майбутні поліцейські діляться власною кров’ю із захисниками України та цивільними, які дістали поранення різного ступеня важкості внаслідок збройної агресії російської федерації.

Курсант 2 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Роман Липка вдруге здає кров у лікарні Мечникова. Він переконаний, бути донором – це благородно та корисно:

«Це ще один наш фронт. Крім старанного навчання, здобуття фаху, ми вважаємо за обов’язок постійно поповнювати банк крові для військових. Здача крові дарує безцінне відчуття внутрішньої радості – радості надання допомоги».

Курсантка 2-го курсу факультету превентивної діяльності Світлана Гончарова попри страх вперше прийшла здавати кров до обласної станції переливання крові.

«Мені дуже шкода наших хлопців. Це словами не передати, треба діяти. У такий складний час ми повинні кожному допомагати, кому можемо, а особливо нашим військовим, тому що вони віддають найцінніше заради кожного з нас, заради Перемоги та мирного майбутнього», – говорить дівчина.

Впродовж двох днів понад 100 здобувачів вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ здали кров для потреб військових та цивільних, які проходять лікування в медичних закладах Дніпра.


403