Дотримання прав людини та гендерна рівність: яким було заняття курсантів ДДУВС за участі практика?

Наукові та науково-практичні заходи ДДУВС з питань гендерної політики, Новини університету

«Довіра населення – найвища оцінка діяльності поліції» – під такою назвою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулося заняття курсантів із практичним працівником поліції.

Так, із майбутніми правоохоронцями ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції спілкувалася старша інспекторка з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління дотримання прав людини Національної поліції України капітан поліції Наталія Урман. Захід організовано викладачкою кафедри цивільного права та процесу ДДУВС Катериною Мітусовою.

Під час зустрічі курсанти мали змогу ознайомитися із напрямами діяльності управління, особливостями впровадження новітніх технологій із забезпечення об’єктивності та прозорості під час затримання осіб та розслідування правопорушень за допомогою «Custody records».

Як зазначає модераторка заняття Катерина Мітусова, досить важливим аспектом зустрічі стало звернення уваги курсантів на дотримання прав людини, законність дій, повагу до честі та гідності кожного громадянина під час здійснення службових обов’язків.

«Серед ключових питань, які розглянули з запрошеним практиком – зокрема гендерна рівність як складова дотримання прав людей, як у системі структурних підрозділів Національної поліції України, так і під час здійснення службової діяльності», – підкреслила викладачка.


462