Спартак Суббота – курсантам ДДУВС: «Ви впливаєте на суспільство навіть більше, ніж політики!»

Новини університету

Про психологію поліцейської діяльності і значущість професії правоохоронця для суспільства розповів курсантам Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ психотерапевт з когнітивно-поведінкової терапії, кандидат психологічних наук, співавтор проєкту «Подкаст терапія» Спартак Суббота.

Організували зустріч представники студентсько-курсантської ради. Участь у бесіді з курсантами також взяв український актор Женя Янович.

Спартак Суббота розповів про свій досвід співпраці з поліцейськими у роботі над розслідуванням серійних злочинів, а також про ключові складнощі у роботі правоохоронця. Зокрема підкреслив, що з задоволенням спостерігає та співпрацює з молодим поколінням поліцейських, адже його представники є непорушними у своїх поглядах.
«Велика кількість молодих поліцейських вмотивована саме роботою, не грошима. Очевидно, що поліцейські не отримують достатньо гідну заробітну платню. Та я вважаю, що є конкретні спеціалізації у Національній поліції України, які мають краще оплачуватися державою. Тому якщо ви обрали такий складний шлях, ви вже викликаєте в мене неабияку повагу», – зазначив Спартак Суббота.

У рамках бесіди з курсантами ДДУВС спікер додав, що саме комунікація із громадянами є досить важливим елементом у роботі, адже співпраця з людьми допомагає поліції розкривати складні злочини.
«Ви впливаєте на суспільство безпосередньо і навіть більше, ніж політики, але не всі це розуміють. Я б хотів, щоби кожного разу, коли у вас виникає думка про те, що правоохоронна діяльність – це занадто складно, і ви не хочете продовжувати цим займатися, згадуйте, що можете так чи інакше змінювати життя людей на краще. Можливо, не так глобально, як ви собі уявляєте. Але кожен із вас виконує такі дії, які у майбутньому можуть внести зміни у суспільство в цілому», – підсумував Спартак Суббота.

Зокрема, фахівець зазначив, що чим більше курсанти будуть розвиватися, реалізовуватися у професії та працювати над собою, тим більшим ставатиме їхній авторитет та можливість провокувати позитивні зміни у суспільстві, а також зростатиме задоволення від роботи.
Наприкінці зустрічі представники СКР подякували гостям закладу за інформативну та цікаву бесіду.


1 629