Лекція для дітей-переселенців про домашнє насильство: кого і за що карає закон?

Новини університету

Поліцейські секторів ювенальної превенції та протидії домашньому насильству разом із викладачкою кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ поспілкувалися з дітьми-переселенцями на тему протидії насильству в сім’ї.

Такий просвітницький захід організували у рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Особливу увагу вирішили приділити сім’ям з-поміж ВПО, адже саме ці родини, на думку правоохоронців, потребують найбільшої уваги та підтримки.

Поліцейські провели цікаві та пізнавальні інтерактиви з дітьми. Хлопчики та дівчатка дізналися, які бувають види насильства, а також якими можуть бути наслідки й відповідальність за його вчинення.

Лектори намагалися донести дітям розуміння того, що насильство є передусім порушенням прав людини, а також поінформували про установи, куди в разі необхідності, неповнолітні можуть звернутися задля захисту порушених прав та законних інтересів.

Наприкінці зустрічі маленькі слухачі отримали солодкі подарунки, повітряні кульки, фірмові наліпки та інформаційні листівки.


710