285 днів війни – 285 днів волонтерства, єднання, патріотизму, віри та стійкості!

Новини університету

Колектив Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ завжди вирізнявся активністю, сумлінністю та взірцевою згуртованістю. У час війни ці чесноти відкрилися у безлічі працівників, курсантів та студентів, такої кількості людей, що годі всіх і перелічити. У Міжнародний день волонтера ми підготували дайджест добрих справ, реалізованих найактивнішими передставниками закладу освіти.

Тримаємо волонтерський тил з вірою у перемогу!

Координаційний центр «Я – волонтер» розпочав свою роботу з перших днів вторгнення російських військ на територію України. Він створений за ініціативою студентсько-курсантської молоді університету. Хлопці та дівчата здійснюють закупівлю та збір харчів, одягу, медикаментів, доставляння усього необхідного на блокпости, до об’єктів територіальної оборони та людям, що опинилися у складних умовах через російську агресію. Також допомагають у розселенні біженців, у лікарнях та надають соціально-побутову допомогу маломобільній категорії громадян.

Допомога переселенцям – відповідальність кожного

У закладі освіти надається вся необхідна допомога тимчасово переміщеним особам із Луганської та Донецької областей. ДДУВС став прихистком для 948 переселенців. Всіх їх було розміщено у гуртожитках навчального закладу.

Завдяки співпраці університету з волонтерськими організаціями переселенцям надається соціально-побутова допомога: забезпечення одягом, взуттям, іграшками, предметами особистої гігієни. Зокрема організовано харчування.

Також з метою оптимізації психологічного клімату на території університету працюють 4 обладнані всім необхідним ігрові дитячі кімнати.

Як у ДДУВС допомагають захисникам та їхнім родинам?

17 серпня відбулося відкриття Консультаційного центру з питань забезпечення прав і свобод захисників України.

Для колективу університету ця подія стала знаковою, адже у надзвичайно складний для держави час необхідно об’єднати зусилля, аби забезпечити українським захисникам та їхнім родинам належний правовий, психологічний та соціальний захист.

Фахівці центру працюють із різними категоріями громадян. Зокрема із військовими, полоненими, звільненими з полону або демобілізованими з військової служби захисниками та ленами їхніх родин, із сім’ями зниклих безвісти або загиблих захисників. Основне завдання – надавати юридичну, психологічну та інформаційно-консультативну підтримку щодо забезпечення дотримання гарантій захисту прав і основоположних свобод військових та членів їхніх родин.

У взаємодії народжуються прогресивні результати!

Студенти та курсанти університету з перших днів війни співпрацюють з органами місцевої влади, громадськими організаціями, благодійними фондами тощо.

У рамках такої взаємодії здобувачі вищої освіти займаються пошуком благодійних організацій за кордоном, здійснюють логістичну діяльність, допомагають переселенцям у пошуку житла.

Багато й таких, які у вільний від навчання час працюють на складах та пунктах видачі гуманітарної допомоги.

Студентсько-курсантська молодь – на передовій волонтерства

Представники студентсько-курсантської ради та всі охочі здобувачі вищої освіти спільно з громадськими організаціями волонтерять не покладаючи рук.

Вони виготовляють окопні свічки, плетуть світломаскувальні сітки, а також реалізовують інші проєкти для потреб Збройних Сил України.

За словами молоді, участь у подібних заходах додає їм впевненості та віри, що Україна з такою підтримкою обов’язково переможе!

Психологічний фронт у дії 24/7!

Кризове консультування, надання екстреної та класичної допомоги, психопрофілактична робота. І це далеко не весь перелік послуг, які пропонують психологи закладу освіти. Такою активністю можуть скористатися військові та їхні родини, медичні працівники, переселенці.

У ході роботи здійснюється необхідна психологічна допомога за запитом. Відвідувачі у супроводі психологів опановують сучасні техніки самодопомоги та саморегуляції, стабілізують свій психоемоційний стан, відпрацьовують травми, які вони отримали під час перебування в умовах особистої небезпеки.

Проведення сеансів аутогенного тренування стало можливим завдяки функціонуванню на базі закладу освіти сучасно обладнаного психотренінгового центру. Фахівці відділення психологічного забезпечення переконані, у такому місці відвідувачі, які жили та працювали в умовах постійного стресу, можуть почувати себе у повній безпеці.

Кожна ініціатива наближає перемогу!

Натхненні історії волонтерів ДДУВС вражають. Вони волонтерять, розуміючи настільки важливою є підтримка Збройних сил України з боку кожного українця.

Хтось налагодив виробництво засобів індивідуального захисту для потреб української армії, поліції, СБУ, а також тероборони.

Хтось організував волонтерський штаб, де збирають одяг, харчі, предмети особистої гігієни, побутову хімію.

Хтось опікується забезпеченням питною водою воїнів на передовій та мешканців громад, які постраждали від обстрілів рашистських окупантів.

Є й такі, які невтомно працюють на кулінарному фронті, готують їжу для переселенців та представників територіальної оборони.

Про героїв-волонтерів ДДУВС можна розповідати нескінченно, адже з початку війни вони працюють, не покладаючи рук задля ЗСУ, перемоги, миру, кожного з нас. Далі буде ще багато історій, тож надихаєтеся та доєднуйтесь до команди справжніх патріотів!


310