«Шанує мудреця нова Вкраїна, стежок до нього час не замете»

Новини університету

У рамках циклу заходів з нагоди відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди загальна бібліотека Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ презентує книжкову експозицію «Світ ловив мене, та не спіймав».

3 грудня виповнилося 300 років з дня народження великого сина українського народу, мислителя, філософа, письменника, педагога Григорія Савича Сковороди, постать якого є символом української культурної спадщини. Він мав високі досягнення та блискучу освіту, проте зрікся світу й обрав долю мандрівного філософа. Протягом 25 років побував у багатьох містах і селах України, через пісні, кантати та псалми викладаючи свої філософські погляди, тавруючи соціальне зло, прославляючи природу та волелюбність людини.

Видання, які представлені на експозиції, розповідають про біографію письменника, філософські погляди, творчість. Григорій Сковорода залишив нащадкам феноменальну духовно-педагогічну спадщину. Він скрізь і повсякчас лишиться істинним педагогом – моральним учителем всіх поколінь українського народу.

Великий мандрівник України продовжує нескінченні мандри до читачів нових епох, і цьому вічному шляху Григорія Сковороди немає кінця, бо кожне його слово звернене до серця та душі людини.

Ознайомитись із книжковою експозицією можна в залі наукової літератури загальної бібліотеки (кабінет 139).


247