У Запоріжжі курсанти ДДУВС ознайомилися з роботою криміналістичної лабораторії

Новини університету

У рамках навчальної практики фахівці провели заняття з криміналістики для курсантів відомчих вишів, які проходять практику у відділі поліції №5 Запорізького районного управління поліції. Молодь долучилася до робочих процесів лабораторії та отримала можливість на власні очі побачити спеціальне обладнання, яке сьогодні використовують у роботі криміналісти.

Експерти продемонстрували техніко-криміналістичні засоби для виявлення, фіксації та вилучення слідів під час роботи на місці події за різними категоріями кримінальних правопорушень. Також курсантам показали слідчо-криміналістичні валізи для роботи з балістичними, трасологічними, дактилоскопічними, біологічними об’єктами тощо.

Практики навчили майбутніх правоохоронців виявляти та вилучати сліди при огляді місць пригод для подальшого проведення експертиз, сліди папілярних візерунків рук та сліди біологічного походження.

Хоча під час практичного заняття курсанти й не розкривали реальних злочинів, усі залишили аудиторію з відчуттям задоволення від ближчого знайомства зі світом криміналістики. А набуті навички вже зовсім скоро стануть у нагоді під час стажування у практичних підрозділах.


260