АНОНС: у ДДУВС – Міжнародна науково-практична конференція

Анонси університету, Новини університету

13 квітня 2023 року у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Фізична культура в університетській освіті: світова практика та сучасні тренди».

Співорганізаторами заходу є провідні закордонні заклади вищої освіти: Університет Пондічеррі (Індія), Інститут розвитку спорту і освіти та Університет Ніколая Коперніка (Польща), Університет Східного Сараєво,  Самаркандська філія інституту перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців з фізичної культури та спорту (Узбекистан), Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького.

Для участі у роботі конференції запрошуються наукові та науково-педагогічні працівники, тренери-викладачі, аспіранти, докторанти, здобувачі вищої освіти, представники громадських організацій, науково-дослідних організацій, закладів вищої освіти.

Мета конференції – обмін досвідом та обговорення проблем теоретико-методологічного, методичного та практичного забезпечення розвитку фізичної культури та спорту у студентському середовищі в сучасних умовах.

У рамках роботи конференції планується розглянути наступні питання:

  1. Модернізація системи фізичного виховання в провідних ЗВО України та світу, нормативно-правові та управлінські проблеми.
  2. Формування здорового способу життя серед студентської молоді: історичні, економічні, філософські та соціальні аспекти.
  3. Психолого-педагогічні та медико-біологічні проблеми фізичного виховання, спортивного тренування, оздоровчої та адаптивної фізичної культури у студентському середовищі.
  4. Інновації та здоров’язбережувальні технології в освітньому процесі.
  5. Фізкультурно-спортивна реабілітація молоді та осіб з інвалідністю в умовах воєнного стану.
  6. Проблеми та досвід гендерного підходу у сфері спорту та фізичному вихованні в сучасному суспільстві.
  7. Студентський спорт як тренд. Міжнародна співпраця у сфері спортивної діяльності: освіта, академічна мобільність, законодавство, волонтерський рух та спонсорство.
  8. Спортивно-технічні та прикладні види спорту у професійній підготовці студентської молоді.
  9. Спортивний менеджмент і маркетинг в контексті викликів глобального розвитку сучасного суспільства.

Інформаційний лист


638