«Це не просто єднання, це загальна пульсація. Ми в одному ритмі». Студентка ДДУВС про волонтерство та благодійні фітнес-тренування

Новини університету

Вже майже рік студентка 3-го курсу ННІ права та інноваційної освіти Ольга Стрельцова проводить благодійні фітнес-тренування. Дівчина є засновницею проєкту «Тренуйся та підтримуй Україну», який народився у перші дні війни. Його мета – об’єднати людей навколо занять спортом, сприяти загартовуванню морального та фізичного духу українців у непрості часи. А ще – надання систематичної підтримки ЗСУ та ТРО.

Ольга – сертифікований фітнес-інструктор, певний час очолювала спортивно-туристичний відділ студентської ради ДДУВС. Її проєкт виник із бажання бути корисною: хоча, як зізнається сама дівчина, на початку повномасштабного вторгнення вона почувалася досить невпевнено й тривожно. У нагоді стала улюблена справа, яку досить швидко підтримали люди різного віку:

«Допомога іншим рятує мій психологічний стан, надає впевненості у собі і в тому, що ми як країна і як суспільство можемо все. У кожного із нас свій фронт. Мені легшає від відчуття виконаної роботи та конкретних результатів».

Для проведення тренувань Ольга арендує спортивні зали, а у теплу пору року заняття проходять на відкритих майданчиках. Долучитися до них можуть усі бажаючі, незалежно від рівня підготовки – навантаження тренерка визначає для кожного учасника індивідуально.

Кошти від благодійних тренувань студентка спрямовує на волонтерські ініціативи. Спочатку це були посилки для військових – по кілька на місяць. Вони закривали деякі потреби підрозділів в екіпіруванні, спорядженні, медикаментах, продуктах харчування, засобах гігієни тощо.

Не забувала дівчина і про поранених бійців: докуповувала необхідне для ушпиталених у лікарні ім. Мечникова, відвідувала захисників із гостинцями.

Поступово Ольга налагодила співпрацю із волонтерськими фондами та компаніями. Разом із однодумцями збирала допомогу евакуйованим малюкам із Донецької області, які стали сиротами внаслідок війни.

«Їм необхідні були ліжечка, коляски, одяг, засоби гігієни – усе зібрали за лічені години. Кожен був готовий допомагати, і приказка «по краплині море, по билинці стог» працювала як ніколи», – згадує студентка. Згодом були пошуки матеріалів для сіток, передача гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям, формування подарунків до дня Св. Миколая для дітей, чиї батьки загинули, захищаючи Україну. Збирали навіть корм у притулки для евакуйованих чотирилапих.

«Це не просто єднання, це загальна пульсація – ми в одному ритмі. Я неймовірно рада, що у нас виходить. Переконана, що кожен може і має докласти максимум зусиль, аби наблизити нашу перемогу. Я і мої однодумці робимо це доступним нам способом – і сподіваємося, це стане позитивним прикладом для інших».

Сьогодні донати надходять навіть від тих, хто за певних обставин не зміг долучитися до тренувань. Учасникам обов’язково звітують про використання коштів, надають фото- та відеозвіт передачі допомоги.

«Я дякую кожному, хто підтримує, долучається, допомагає, дякую за допомогу від маленьких українців – вироби, зроблені своїми руками, листи, малюнки… Вони такі важливі для підвищення морального духу захисників. Впевнена, що й надалі громадська підтримка наших бійців та вимушених переселенців залишатиметься такою ж міцною», – зазначає студентка.

Найближче тренування під керівництвом Ольги Стрельцової відбудеться вже у лютому. За датами проведення можна слідкувати на особистих сторінках дівчини у Instagram та Facebook.

 

 


660