Курсанти ДДУВС вшанували свято державного символа патріотичним флешмобом

Новини університету

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ відзначає День Державного Герба України. До урочистого флешмобу приєдналося понад 200 курсантів: це перший такий захід з початку повномасштабного вторгнення.

Патріотичне дійство провели на плацу закладу. Майбутні правоохоронці пройшли урочистою ходою та вишикувалися за контуром державного символу. Далі – сформували слово «воля» за допомогою жовто-синіх стрічок.

«Тризуб має безліч значень і трактувань. Одне з найвідоміших – слово «воля», зашифроване у зображенні історичного символу. Сьогодні, як ніколи, українське суспільство об’єднане спільною думкою – нашим прагненням залишатися вільними людьми, крок за кроком іти до перемоги та повної незалежності», – наголошує організатор флешмобу, фахівець відділення виховної, соціально-гуманітарної та культурно-масової роботи відділу кадрового забезпечення Ольга Кузіна.

Рішення «додати кольору» прийняли не просто так: поєднання синього та жовтого лежить в основі одразу двох державних символів України – герба та прапора. Офіційні знаки відображають суверенітет та ідеологію держави, її національні та історико-культурні ідеї.

Курсантка ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Вікторія Горобець приєдналась до флешмобу вперше. Дівчина розповідає, що їй дуже сподобалося брати участь у такому величному дійстві: «День герба є важливим святом для кожного українця, воно об’єднує нас та показує нашу суверенність і цілісність. Мої товариші були надзвичайно зібрані, розуміючи важливість цього моменту, створювали атмосферу стійкості та незламності. Ми побудували фігуру герба із закликом до волі, адже вона була і буде головною метою кожного українця».

 

 


344