ДДУВС відзначає День спротиву окупації АР Крим та м. Севастополя

Новини університету

Дев’ять років тому російська федерація розпочала збройну агресію проти України – зі спроби анексії кримського півострову. Втім, тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей чітко заявили про свою позицію: Україна боротиметься за цілісність. З нагоди Дня спротиву окупації АР Крим та м. Севастополя у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулися пам’ятні урочистості.

Захід відкрив ректор університету, Заслужений юрист України полковник поліції Андрій Фоменко. Він наголосив, що метою відзначення такої дати є вшанування мужності й героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території. Події в Криму стали взірцем громадянської стійкості, твердого волевиявлення та патріотизму місцевих мешканців, які вийшли на мітинг у м. Сімферополь проти проведення проросійського «референдуму» на позачерговій сесії Верховної Ради Криму.

«Мітинг спротиву у 2014 році відбувся з ініціативи Меджлісу кримськотатарського народу та зібрав близько 10 тисяч учасників – кримських татар, українців, представників інших національностей та місцевих громадських організацій. Це був перший потужний опір загарбникам, який триває й дотепер. Щодня українці демонструють нелюдську силу та відвагу у протистоянні з російським ворогом», – відзначив Андрій Євгенович.

Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять тих, хто загинув при виконанні службових обов’язків, захищаючи честь та гідність нашої держави у боротьбі з агресором.

Здобувачі вищої освіти переглянули художній фільм «Додому» – режисерський дебют українського режисера Нарімана Алієва. У центрі сюжету – історія кримськотатарської родини, батька та двох синів, один з яких загинув в АТО.

 

 


297