Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ відкриває автошколу для людей з інвалідністю

Новини університету

Проєкт МВС України реалізовується в рамках Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні та ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів». Старт набору – з 6 березня.

На базі ДДУВС готуватимуть водіїв транспортних засобів категорії «В» із числа осіб з інвалідністю з порушенням опорно-рухового апарату. Тривалість навчання становитиме 11 тижнів, із них 4 тижні – теоретична підготовка, 7 тижнів – практична.

Для відвідувачів підготували усі умови для комфортного перебування в закладі: пандуси на вході, окремий санвузол, спеціально облаштована аудиторія та учбовий автомобіль. До набору запрошуються особи з інвалідністю, які бажають вперше отримати посвідчення на право керування транспортним засобом категорії «В», або вже мають посвідчення, але потребують навчання на автомобілі з ручним керуванням.

Щоб долучитися до набору, слід виконати наступні дії:

1. Пройти медико-соціальну експертну комісію, яка визначає медичні показання на право одержання особою автомобіля та протипоказання до керування ним. Отримати довідку комісії про групу та причину інвалідності.

2. Пройти медичний огляд кандидатів у водії транспортних засобів в будь-якому закладі охорони здоров’я, який проводить огляд таких осіб. Отримати медичну довідку щодо придатності до керування транспортним засобом.

3. Завітати до Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ та надати пакет документів:

⦁ заява на ім’я ректора ДДУВС Андрія Фоменка. У ній зазначити місце проживання та категорії транспортного засобу, право на керування яким особа бажає отримати;

⦁ копія паспорта громадянина України або документа, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство чи спеціальний статус;

⦁ копія одного з передбачених Податковим кодексом України документів з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків або повідомлення про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків;

⦁ дійсна на дату подання документів медична довідка встановленого зразка, що підтверджує допущення водія до керування транспортними засобами відповідних категорій;

⦁ одна кольорова фотокартка розміром 3,5 х 4,5 см.

Чисельність однієї групи слухачів становитиме до 30 осіб, навчання буде здійснюватися на постійній основі. Загалом, на базі ДДУВС планують навчати близько 300 осіб з інвалідністю на рік.

Документи для реєстрації приймаються також онлайн. За подробицями звертатися до контактної особи: Андрій Жбанчик, тел. +38 (067) 636-97-40.

Адреса Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ: м. Дніпро, просп. Гагаріна, 26.

 

Презентація автошколи

 

 


742