Металевий артсвіт

Новини університету

Курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції відвідали артвиставку під назвою «Захисний шар». Її автором є харківський митець Костянтин Зоркін.

Серед експонатів – картини, скульптури та витвори, які відображають наслідки російської військової агресії, а також боротьбу за незалежність та цілісність нашої держави. Тут і понівечене війною листя дерев, і дерев’яний макет голови, і залізна маска-капкан. Остання уособлює негативні емоції, які зараз вимушені переживати українці – страх, гнів, розпач, паніку.

Як стверджує сам митець, теми життя і смерті завжди були центральними в його творчій практиці. Втім, дерево як основний матеріал все ж замінив на метал – більш агресивний, войовничий.

Відвідування виставки «Захисний шар» – ініціатива самих курсантів. Майбутні правооохоронці відзначають важливість патріотичної свідомості та високих моральних якостей, якими неодмінно мають володіти справжні офіцери.

«Під час відвідування хотілося відчути емоції та розділити переживання з тими, хто став жертвою війни. На виставці представлено багато експонатів, які відображали розпач людей від втрати своїх близьких та домівок, ненависть до ворога. Ніхто із нас не залишився байдужим: відчули біль та скруху на душі», – поділився курсант Артем Капустян.

 

 


254