Знати все та трохи більше: курсанти ДДУВС відвідали експертно-криміналістичний центр

Новини університету

Зброя, вибухівка й інструменти для їх дослідження. Все це побачили курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції під час екскурсії до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Ці знання стануть їм у пригоді під час майбутньої діяльності.

Офіцер поліції повинен мати ґрунтовні знання зі своєї спеціальності. Серед іншого – не тільки уявляти, але й знати про те, яка зброя застосовується правопорушниками, які вибухові пристрої «майструють» злочинці, та як усе це досліджується.

Нещодавно доцент кафедри криміналістики та домедичної підготовки ДДУВС Наталія Павлова та професор Віктор Плетенець організували відвідування курсантами ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Курсанти ознайомилися з роботою поліцейських експертів, що працюють у відділі дослідження зброї, балістичного обліку, вибухотехнічних та пожежотехнічних пристроїв. Вони мали змогу побачити колекцію зброї й вибухових пристроїв. Також вони відвідали дактилоскопічну лабораторію, де детальніше розглянули питання використання спеціальних знань у кримінальному судочинстві й інші дотичні до їх фаху моменти роботи експертів.

«Курсанти вивчають теорію, це важливо. Але ще важливіше – побачити як на практиці проводяться експертні дослідження. Необхідно, щоб курсанти усвідомили всю важливість свого навчання, яке їм обов’язково знадобиться в майбутньому», – розповіла доцент кафедри криміналістики та домедичної підготовки ДДУВС Наталія Павлова.

Також експерти НДЕКЦ продемонстрували можливості спеціалізованого обладнання та програмного забезпечення, яке використовується для проведення судових експертиз та експертних досліджень, зокрема при виконанні судових дактилоскопічних, трасологічних, почеркознавчих експертиз, технічного дослідження документів, судових експертиз вогнепальної та холодної зброї, вибухотехнічних та пожежно-технічних експертиз, а також продемонстровані натурні зразки зброї, макети вибухових пристроїв, тощо.

 

 


299