Міжнародне право: онлайн-лекцію для студентів прочитала міжнародна експертка

Новини університету

Відкрита лекція за участі міжнародного фахівця відбулася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ для студентів ННІ права та інноваційної освіти. Запрошеним лектором стала членкиня Комісії міжнародного права ООН, доцентка кафедри міжнародного права Автономного університету Лісабона (Португалія) Патрісія Гальван Телес.

Метою проведення заняття було ознайомлення здобувачів вищої освіти з концепціями та принципами прав людини і міжнародного публічного права.

Так, лекторка зазначила, що ця галузь є одним з основних і необхідних інструментів управління міжнародними відносинами.

«Необхідність надійного міжнародного правопорядку визначається тим, що неконтрольоване свавілля загрожує миру і перешкоджає співробітництву. Ніхто не може володіти монополією на прийняття рішень. Держави мають рівне право на участь у розв’язанні міжнародних проблем», – підкреслила Патрісія Гальван Телес.

Молодь закладу активно долучилася до англомовної дискусії щодо ключових  питань, до того ж формат лекцій передбачав активне залучення до обговорень слухачів. Студенти також проявили зацікавленість темою «Права людини та зміна клімату». 

Лекторка зокрема  висловила солідарність із народом України та зауважила, що їй дуже приємно зустрітися зі студентами, які продовжують навчання та прагнуть отримати нові знання навіть в умовах воєнного стану.

 

 


183