У ДДУВС визначали кращих самбістів

Новини університету

Видовищний чемпіонат з боротьби самбо зібрав спортивне товариство вишу в ігровому залі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. До змагань долучилося більше 50 учасників – представників усіх курсантських факультетів та інституту.

Організаторами та ініціаторами змагань виступила кафедра спеціальної фізичної підготовки. За дотриманням правил суворо слідкували досвічені судді: майстер спорту міжнародного класу з самбо Володимир Рогальський, майстер спорту України з самбо Андрій Кириченко та суддя національної категорії Маргарита Чоботько. Із вітальним словом до учасників звернувся також декан факультету кримінальної поліції, майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо та самбо Сергій Балабан.

Підтримати спортсменів зібралися і здобувачі вищої освіти: вони активно вболівали за улюбленців із глядацької трибуни.

У результаті серії напружених поєдинків золото у командній першості вибороли представники факультету кримінальної поліції. Срібло – у команди ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, бронзу здобули самбісти з факультету превентивної діяльності.

Секція самбо функціонує у рамках університетського клубу єдиноборств. Тренери відзначають: володіння таким видом спорту є вкрай корисним для майбутніх правоохоронців, адже навчає їх швидкій реакції та унікальним прийомам самозахисту без використання зброї. А на додачу – сприяє розвитку морально-вольових рис характеру.

 

 


291