Курсанти ДДУВС відвідали Координаційний штаб волонтерів Дніпра

Новини університету

Від самого початку повномасштабного вторгнення курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ активно долучаються до благодійних ініціатив. Аби детальніше дізнатися про міський волонтерський рух, його завдання, напрямки та функції, здобувачі факультету кримінальної поліції завітали до Координаційного штабу волонтерів Дніпра.

Так, про роботу Благодійного фонду «TAPS» розповів майбутнім поліцейським координатор проєкту Карен Агаджанян. «TAPS» – це велика мережа організацій, яка опікується підтримкою сімей загиблих на війні героїв. Курсанти ознайомилися із місією проєкту, дізналися про ключові види допомоги, яку надає фонд. Це, зокрема, психоемоційна підтримка військових та їхніх родин, формування спільноти родин загиблих із метою взаємної підтримки та опанування інструментів психологічної самодопомоги, а також психологічна робота із дітками-переселенцями та свідками війни.

Серед інших функцій «TAPS» – здійснення фандрайзингу для підтримки військових і переселенців, закупівля військового та медичного забезпечення для ЗСУ, ТРО та Нацполіції. Координаційний штаб волонтерів Дніпра об’єднує усіх небайдужих містян, які мають бажання вплинути на гуманітарну ситуацію в країні.

Курсанти пройшлися територією штабу, де відвідали майстерню для фарбування автомобілів, локації для плетіння маскувальних сіток та виготовлення бронежилетів. Побачили кілька екземплярів військової форми, касок, бойових снарядів тощо. Координатори регулярно влаштовують тут благодійні екскурсії, усі гроші від яких передають на потреби ЗСУ.

«Під час екскурсії нам розповіли та продемонстрували, наскільки наш народ може бути чуйним та доброзичливим по відношенню до тих, хто постраждав від рук ворога. Волонтерський рух потрібно підтримувати незалежно від країни та ситуації, адже усі ми люди, і доброта та людяність повинні бути в кожному з нас», – вважає курсант Олександр Куйдан.

 

 


160