Долаємо перешкоди!

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ – черговий спортивний уікенд! Курсанти усіх факультетів та інституту вкотре зібралися разом, аби позмагатися за першість з подолання ситуативної смуги перешкод в умовах воєнного стану.

Смуга перешкод є одним із ключових елементів підготовки майбутніх поліцейських. Зазвичай вона передбачає прискорене пересування, виконання безопорних та опорних стрибків, перелізання, балансування та переміщення по вузькій опорі. Так курсанти вдосконалюють фізичну підготовку: стають більш спритними, гнучкими та витривалими.

Змагання з використанням ситуативної смуги перешкод в університеті проводили вперше. Ідея належить кафедрі спеціальної фізичної підготовки, фахівці якої і сформували суддівську четвірку. До неї увійшли доцент кафедри Дмитро Петрушин і старші викладачі Сергій Петренко, Андрій Кириченко та Олександр Журавель.

До змагань долучилося 3 команди, у кожній по 10 курсантів. Для успішного проходження смуги їм необхідно було подолати серію перешкод: «рів», «лабіринт», «стіна», «зруйнований міст», «зруйнована драбина», «стінка цегляна» і «траншея». Після деяких елементів учасники виконували прийоми затримання або самооборони. Загальна довжина смуги склала понад 300 метрів.

Організатори запевняють: такий комплекс вправ допомагає натренувати психофізичну витривалість, сформувати стресостійкість та готовність до ефективних дій у екстремальних ситуаціях, які можуть виникати під час виконання службових обов’язків.

За результатами змагань абсолютними переможцями стала команда ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції. Друге місце у факультету превентивної діяльності, третє – за факультетом кримінальної поліції.

Окремими грамотами відзначили хлопців, які показали найкращий час проходження смуги: це курсант факультету кримінальної поліції Микита Пузанов (2,26 хв) та курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Денис Азаров і Владислав Лавроненко (2,29 хв та 2,33 хв відповідно). Вітаємо спортсменів!

 

 


249