Звільнене мистецтво: курсанти ДДУВС відвідали виставку картин з окупованих територій

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ побували на художній виставці. Картини, які вони побачили, написані художниками з окупованих територій. Про враження – докладніше читайте в нашому матеріалі.

Життя різних областей України, зафіксоване в мистецтві – саме це нещодавно побачили курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Більшість картин з Запорізької області та Херсону. Деякі з доробків написані під час окупації. Картини створено у різних техніках та стилях. Вони виконані маслом, аквареллю й гуашшю.

Курсанти Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції ДДУВС прослухали історію написання кожної картини, в яких містах та обставинах вони були створені. Виставка надихнула курсантів навчатися далі, дізнаватися нового, та здобувати знання аби в майбутньому захищати й відновлювати порядок на всіх територіях нашої держави.

Коли дивишся на картини, які писали під час окупації і бачиш на них щось яскраве, починаєш розуміти: яка б складна ситуація не була, завжди маєш продовжувати займатися своєю справою, вірити у краще і бути в гарному настрої. Вважаю, курсантам для всебічного розвитку важливо відвідувати виставки, особливо такі як ця. Картини дуже тісно переплітаються з нинішніми днями та ситуацією в країні», – вважає курсантка 2 курсу ДДУВС Анастасія Єрмакова.

 

 


244