У Дніпрі працює автошкола для людей з інвалідністю

Новини університету

Автошкола для осіб з інвалідністю запрацювала у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Проєкт МВС України реалізували в рамках Національної стратегії створення безбар’єрного простору та за ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів».

На базі ДДУВС готують водіїв категорії «В» з числа осіб з інвалідністю, а саме – з порушеннями опорно-рухового апарату. Термін навчання – 11 тижнів, із них 4 тижні – теорія, а 7 – практика.

Вартість навчання відповідно до Кошторису вартості теоретичної та практичної підготовки водіїв категорії «В» становить 6000 грн.

Наші переваги:

• сертифіковані та спеціально розроблені навчальні програми, адаптовані для осіб з інвалідністю;

• сертифіковані та сучасні автомобілі з ручним керуванням;

• навчання і складання іспитів в інклюзивних приміщеннях;

• досвідчені викладачі, які зрозуміють та допоможуть;

• можливість індивідуального навчання за зручним графіком (теоретичні заняття можна проходити онлайн. Практичні заняття – тільки очно, проте графік може бути гнучким).

Подати заявку
Зателефонувати
Пошта
Для відвідувачів облаштували усі умови комфортного перебування в закладі. У наявності пандуси на вході, окремий санвузол, спеціально облаштована аудиторія та навчальні автомобілі.

Тут навчаються особи з інвалідністю, які бажають уперше отримати посвідчення на право керування транспортним засобом категорії «В» або воно у них є, але бажають перенавчитися на авто з ручним керуванням.

Аби вступити до автошколи потрібно виконати 3 пункти плану:

1. Пройти медико-соціальну комісію та отримати довідку про причину та групу інвалідності.

2. Пройти медичний огляд та отримати довідку про можливість керування транспортним засобом.

3. Завітати до Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ та надати пакет документів:

⦁ заява на ім’я ректора ДДУВС Олександра Моргунова. У ній зазначити місце проживання та категорії транспортного засобу, право на керування яким особа бажає отримати;

⦁ копія паспорта громадянина України або документа, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство чи спеціальний статус;

⦁ копія одного з передбачених Податковим кодексом України документів з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків або повідомлення про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків;

⦁ дійсна на дату подання документів медична довідка встановленого зразка, що підтверджує допущення водія до керування транспортними засобами відповідних категорій;

⦁ одна кольорова фотокартка розміром 3,5 х 4,5 см.

Документи для реєстрації також можна подати онлайн на електронну пошту t_astahova_t@ukr.net

Телефон: +380 67 636 97 40

Адреса Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ: м. Дніпро, просп. Гагаріна, 26.

 

 

 

 


3 403