У ДДУВС триває цикл тренінгів з питань запобігання та протидії насильству

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ триває цикл тренінгів у межах обласної програми навчання з питань запобігання та протидії домашньому, гендерно зумовленому насильству.

Відбувся черговий тренінг «Особливості роботи з дітьми, які стали свідками насильства».

Тренерками заходу виступили старший інспектор відділу ювенальної превенції УПД ГУНП Дніпропетровської області, майор поліції Наталія ЯЗАН, доцент кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС, кандидат юридичних наук, доцент, майор поліції Аліна ГАРКУША та старший викладач кафедри гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності, капітан поліції Катерина МІТЧЕНКО.

Модератор – помічник ректора державного університету з гендерних питань, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса НАЛИВАЙКО.

Спікери зазначили, що основною метою є підвищення ефективності превентивної складової щодо протидії вчиненню правопорушень за ознаками гендерної дискримінації та домашнього насильства, впровадження сучасних підходів комунікації з потерпілими та нових інструментів у подоланні негативних наслідків. Зокрема, акцентували увагу на особливостях проведення опитування та надання допомоги дітям, які постраждали від домашнього насильства.

До дискусій долучилися старший науковий співробітник Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності, кандидат юридичних наук, доцент Цагік ОГАНІСЯН і фахівець відділення психологічного забезпечення Владислав БІДНЯК. Загалом у заході взяли участь близько 200 учасників, серед яких фахівці соціальних служб Дніпропетровської області, поліцейські офіцери громади та інші експерти.

Спікери та тренери розбирали ситуацію та формували алгоритм ведення випадку у форматі практичних кейсів. Зокрема учасникам було запропоновано пройти онлайн-опитування щодо домашнього насильства відносно дітей.

За результатами навчання учасники професійного навчання зможуть реалізовувати організаційні заходи щодо роботи з дітьми, які постраждали від домашнього насильства, а також набудуть навичок надання допомоги та захисту постраждалих.

 

 


113