Українське законодавство та міжнародне право

Новини університету

У рамках діяльності Центру литовського права, що віднедавна функціонує на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, на кафедрі кримінального права та кримінології відбулося засідання наукового гуртка.

Курсанти 3-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування та 2-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції разом із науково-педагогічними керівниками кафедри обговорювали питання, пов’язані з особливостями кримінального законодавства Литовської Республіки.

На кафедрі кримінального права та кримінології відбулося засідання наукового гуртка

Більш детально зупинилися на правових моментах, пов’язаних із поділом суспільно-небезпечних діянь на злочини і проступки, кримінальною відповідальністю юридичних осіб, розширенням меж необхідної оборони, встановленням кримінальної відповідальності за колабораціонізм, а також за злочини, що передбачені міжнародними договорами.

Курсанти разом із науково-педагогічними керівниками кафедри обговорювали питання, пов’язані з особливостями кримінального законодавства Литовської Республіки.

Жвавий інтерес аудиторії викликали наукові доповіді курсантки 3-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Поліни Михайської «Особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх» та курсанта 2-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Антона Полякова «Історія розвитку кримінального законодавства Литовської Республіки».

Жвавий інтерес аудиторії викликали наукові доповіді курсантки 3-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Поліни Михайської

За результатами засідання наукового гурта викладачі та курсанти відмітили високу ефективність кримінального законодавства Литовської Республіки в поєднанні з основними європейськими принципами та цінностями.

 

 


1 390