Що таке НАТО і як працює Альянс?

Новини університету

Ці та інші питання курсанти та студенти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ мали змогу задати директорці Центру інформації та документації НАТО Барборі Маранковій.

Ситуація на Сході нашої країни зумовлює необхідність пошуку більш ефективних гарантій незалежності, суверенітету та безпеки територіальної цілісності України. Єдиною у світі колективною організацією безпеки є НАТО. Цього року Україна і НАТО відзначатимуть 21-шу річницю започаткування особливого партнерства.

Що таке НАТО і як працює Альянс?

У ході лекції обговорювалися проблеми глобальної безпеки, нових викликів та відносин НАТО – Україна. Пані Барбора ознайомила студентів із історією створення, діяльністю та структурою Альянсу, можливостями співробітництва з Україною у розрізі міжнародної політики.

Здобувачі вищої освіти ДДУВС дізналися про основні напрямки співпраці НАТО з Україною. Серед них чільне місце займають оборонна реформа, боротьба з тероризмом, підтримання миру, планування на випадок надзвичайних ситуацій цивільного характеру, забезпечення готовності до катастроф, політична співпраця з питань регіональної безпеки, військове співробітництво, а також наука і техніка.

Що таке НАТО і як працює Альянс?

Студенти та курсанти мали змогу задати питання гості. Зокрема, викликали інтерес ті, що пов’язані з умовами приєднання України до Альянсу та етапами інтеграційного процесу у цьому напрямку.

 

 


1 610