Представниці ДДУВС взяли участь у дводенному тренінгу для радників з гендерних питань закладів вищої освіти системи МВС

Новини університету

Тренінг «Впровадження гендерного підходу в діяльність радників із ґендерних питань навчальних закладів/центрів системи МВС», організований Міністерством внутрішніх справ України спільно з ООН-Жінки проходив у Києві на базі Центру культури та мистецтв МВС України.

Його метою стало надання теоретичних знань та практичних навичок застосування гендерного підходу в діяльності радників з гендерних питань закладів вищої освіти та навчальних центрів органів системи МВС. Тренінг провели радниця міністра МВС України з гендерних питань Вікторія Арнаутова, експертки з гендерних питань ООН-Жінки Наталія Орловська та Катерина Гай, а також гендерний експерт Михайло Корюкалов.

У заході взяли участь 25 фахівців, помічників (радників) керівників з гендерних питань закладів вищої освіти сектора безпеки та оборони з усієї України. ДДУВС представляли проректорка, завідувачка Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем ВПО та забезпечення гендерної рівності Лариса Наливайко та старша викладачка кафедри загальноправових дисциплін Євгенія Касяненко.

Протягом тренінгу учасники підвищували гендерну обізнаність та визначали свою індивідуальну спроможність щодо виконання функціональних обов’язків за напрямом діяльності, розглянули Типове положення про радника з гендерних питань, окреслили напрями роботи радників з гендерних питань. Також обговорили план заходів з упровадження гендерного підходу в діяльність ВНЗ та засвоїли практичні інструменти з гендерних питань.

Представниці ДДУВС взяли участь у дводенному тренінгу для радників з гендерних питань закладів вищої освіти системи МВС

 

 


1 178