Третя хвиля міні-грантів від WikiInvestigation

Новини та оголошення (міжнародна діяльність)

Мета: Провести розслідування корупційних правопорушень через платформу краудсорсингових розслідувань WikiInvestigation.

Автор розслідування повинен не просто описати корупційну схему, але й довести її за допомогою зібраних документів та допомоги крауду — громадських детективів, які отримуватимуть завдання для виконання від професіонала через платформу. На основі розслідування автор повинен написати заяву про вчинення правопорушення до відповідних антикорупційних органів.

У результаті третьої хвилі автори фахово проведених розслідувань отримають міні-гранти в еквіваленті суми до 500 євро.

Вимоги до розслідування:

– всеукраїнський масштаб;

– системна корупція або корупційний злочин із сумою збитку, що перевищує 1 000 000 грн;

– юридична кваліфікація відповідно до корупційних статей ККУ;

– докази й доведення (документи, фотографії, посилання на відкриті ресурси (реєстри, бази даних, веб сайти, соціальні мережі тощо);

– публікація підозри і розслідування на платформі WikiInvestigation.org;

– обсяг тексту розслідування не повинен перевищувати 6 тисяч знаків та містити посилання на першоджерела інформації, що були використані при підготовці публікації.

WikiInvestigation – це проект, створений для того, щоб об’єднати зусилля громадськості та протидіяти корупції шляхом спільного виявлення та розслідування корупційних схем.

Проект реалізується у п’яти пілотних містах: Харків, Одеса, Дніпро, Чернівці та Житомир і розслідує корупцію у таких сферах: освіта, медицина, екологія та природні ресурси, соціальна сфера та кримінальна юстиція.

Дедлайн: 01.11.2020 р.

Детальніше за посиланням

 


298