Студенти звітували про виконання програми виробничої практики

Новини та оголошення кафедри міжнародних відносин, Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася звітна конференція здобувачів вищої освіти за результатами проходження практики. Студенти 3-го курсу спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» проходили практику на базі започаткованих у закладі освіти україно-грецької та україно-грузинської міжнародних студій.

У ході захисту студенти факультету соціально-психологічної освіти та управління виступили з фото- та відеозвітами, ділилися враженнями, демонстрували презентації.

Як зазначила завідувачка кафедри міжнародних відносин та туризму Ірина Алєксєєнко, під час проходження практики здобувачі вищої освіти змогли проаналізувати взаємини України з Грузією, Литвою та Грецією у культурно-гуманітарній та політичній сферах. Студенти ознайомилися з тонкощами дипломатичного протоколу та етикету, функціонуванням підрозділів дипломатичної та консульської служби, підготували проекти майбутніх спільних наукових та культурних міжнародних заходів, внесли пропозиції, які обговорили із зовнішніми стейкхолдерами щодо покращення процесу практичної підготовки фахівців за даною спеціальністю.

Зовнішніми стейкхолдерами виступили керівник центру дружби та культури греків та філеллінів «Агора» Бежан Гваджаіа та очільник Дніпропетровського обласного центру грузинської культури «Сакартвело» Олександр Худобін. Вони високо оцінили рівень сформованості компетентностей у майбутніх фахівців-міжнародників, висловили свої побажання щодо вдосконалення процесу практичної підготовки студентів та обговорили сценарії майбутніх науково-культурних заходів у межах укладених угод.

Нагадаємо, кафедра міжнародних відносин та туризму на постійній основі співпрацює із зовнішніми стейкхолдерами, адаптує програми практики до вимог останніх тенденцій розвитку відповідної сфери професійної діяльності, проводить роботу у напрямку розширення баз практики. Яскравими прикладами такої співпраці є взаємодія науково-педагогічних працівників кафедри міжнародних відносин та туризму з Почесним консульством Литовської Республіки у м. Дніпро, з Дніпропетровським обласним центром грузинської культури «Сакартвело», а також центром дружби та культури греків та філеллінів «Агора».

 

 


389