Відбулась презентація «Гендерного портрету Дніпропетровської області»

Новини університету

Гендерний портрет підготували експерти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ на замовлення та у співпраці з Дніпропетровською обласною радою за підтримки Громадської організації «WOMEN plus» та Комунального підприємства ДОР «Представництво Придніпров’я».

Проєкт презентували начальниця управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради Лілія Гиренко та проректорка ДДУВС Лариса Наливайко.

На заході були присутні представники Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Дніпровського національного історичного музею імені Дмитра Яворницького, ДНУ імені Олеся Гончара, ДРІДУ НАДУ при Президентові України, Дніпропетровської медичної академії МОЗ України, інститутів громадянського суспільства, науковці та правозахисники.

«Гендерний портрет Дніпропетровської області – 2020» підготовлено під науковим керівництвом Лариси Наливайко. Серед значної кількості організацій право підготувати унікальне видання отримав саме ДДУВС як заклад освіти зі значним досвідом у сфері гендерних теоретичних та прикладних досліджень.

Гендерний портрет області дає можливість продовжувати започатковане гендерне інтегрування у реформах, шляхом прийняття регіональних гендерних стратегій на виконання усіх міжнародних та національних зобов’язань. Гендерний портрет відображає реальне соціально-демографічне становище у Дніпропетровській області на основі аналізу статистичних показників за визнаними у всьому світі методиками та тематичними напрямами. Ця статистична збірка увібрала в себе кращі практики гендерного аналізу, що використовують експерти міжнародних статистичних агенцій. Гендерний портрет Дніпропетровської області – це проєкт, що надає можливість кожному з’ясувати соціально-демографічні особливості таких груп, як жінки та чоловіки.

Узагальнена статистика сприятиме ініціативам, що спрямовані на: врахування гендерних аспектів в правотворчій та правозастосовній діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування в регіоні, прийнятті ефективних управлінських рішень; інтеграцію гендерної складової в бюджетний процес на місцевому рівні; розробку та реалізацію місцевих стратегій та програм соціального, економічного, культурного розвитку регіону; гендерне збалансування ринку праці та становлення соціально відповідального бізнесу; проведення наукових досліджень проблем забезпечення гендерної рівності в Дніпропетровській області; привернення уваги громадськості до гендерної проблематики та гендерних питань тощо.

 

 


833